info@coachenzonderblabla.be

Supervisie/Mentor Coaching

Word 1 op 1 begeleid bij jouw groei als coach en als coachende ondernemer. Van jouw valkuilen als coach, tot jouw ‘next level’ als coachende ondernemer.

Wil je een betere coach worden?

Wil je met een meestercoach spreken over jouw praktijk, gewoontes, patronen… die je wil aanpakken?

Wil je je ICF Accreditatie als coach halen?

Of wil je gewoon regelmatig een check-up doen van je vaardigheden en houdingen?

Een grote fout die veel coaches maken, is te vergeten zelf in begeleiding te gaan. We begeleiden wel andere mensen, maar vergeten voor onszelf te zorgen.

“Maar we zijn toch mensen aan het helpen?” We hebben bij onszelf genoeg vastgesteld dat anderen begeleiden geen garantie geeft dat je zelf evolueert, integendeel. We dagen onszelf niet meer uit en lopen vast in patronen, vaak zonder het te beseffen.

Maar de klanten zijn toch tevreden?” Mogelijks wel, maar dat betekent niet dat je het als coach goed aan het doen bent. Aangezien er zelden tot nooit iemand meekijkt, kunnen we doen wat we willen. De klant is voor ons geen goede referentie voor feedback: die kijkt (liefst) niet naar hoe we het doen als coach, maar naar hoe hij zich voelt. Dat is een gekleurde bril, en helemaal niet hetzelfde als een professional die je technisch en qua attitudes uitdaagt om te groeien.

Wie weet kan je eigenlijk wel een stuk efficiënter, diepgaander, krachtiger zijn als coach?

Als professionele coach ben je het aan jezelf en je klanten verplicht om je te laten ondersteunen door iemand ervaren die jouw persoonlijke patronen eruit weet te halen: een mentor coach (dat heet ook supervisie voor coaches). 

Dat kan door het bespreken van concrete cases, het aanpakken van persoonlijke patronen die meespelen bij je werk als coach, of zelfs door het bijwonen van een aantal coachgesprekken door je supervisor.

Wat is het verschil met andere vormen van coaching?

Bij ons gaat Mentor Coaching over jouw ontwikkeling als professionele coach, en alles dat daar rechtstreeks of onrechtstreeks een invloed op heeft. De basis blijft dat de antwoorden en beweging uit jou komen. In een vertrouwelijke sfeer onderzoeken we jouw praktische vragen en moeilijke cases, en dagen je uit om nieuwe paden te bewandelen of de zaken anders te bekijken.

Aangezien we ervaringsdeskundigen zijn op het pad dat jij aan het bewandelen bent, zullen ook al eens een advies geven of onze eigen ervaring delen. Altijd vrijblijvend en met de vrijheid om er je eigen dingen van te maken.

Hoe vaak moet je bij je mentor coach langs?

De intensiteit bepaal je zelf: sommige periodes heb je al wat meer steun en/of prikkels nodig dan andere. Belangrijk is wel dat je iemand zoekt met wie je op lange termijn een coachrelatie kan uitbouwen. Hoe beter jouw mentor coach je kent, hoe efficiënter en diepgaander jullie kunnen werken.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Wij begeleiden je graag om de beste coach te worden die je kan zijn. Jouw volgende stap ligt misschien op het vlak van:

* “Hoe ga ik om met…?” – Bespreken van moeilijke gevallen en vinden van nieuwe mogelijkheden voor handelen of een andere coach attitude.

* “Ik kom altijd hetzelfde tegen.” – Innerlijke blokkades aanpakken die je in de weg staan om meer impact te hebben bij je klanten.

* “Doe ik het wel goed?” – Werken rond (zelf)vertrouwen als coach.

* “Ik wil ICF-coach worden.” – Individuele begeleiding bij het behalen van jouw ICF-accreditatie (ACC, PCC of MCC) – LINK naar pagina

* “Hoe krijg ik (meer) klanten?” – Steun bij het stuk ondernemen: product creatie, marketing, kwaliteitslabels, netwerken, verkoop…

* “En ik dan…?” – Vergeet jezelf niet! Aandacht voor jouw eigen persoonlijke groeitraject op alle mogelijke gebieden.

ICF Certified

Deze uren tellen als supervisie voor het behalen van je ICF-accreditatie. Wij zijn MCC-coaches dus onze begeleiding kan dienen voor ACC, PCC én MCC-accreditatie! Je hebt 10 uren supervisie nodig om je aanvraag te kunnen indienen: https://www.coachfederation.be/nl/coach-certificering

Wie beter dan Benjamin (of iemand uit zijn team) om jouw mentor coach te worden…?

Voorbeeldfunctie: we bewandelen zelf nog steeds dagelijks het uitdagende pad van coach én ondernemer. We kennen de markt, de valkuilen en de moeilijke momenten.

Veelzijdig: we kunnen begeleiden op het persoonlijke, maar ook heel concrete professionele ervaring delen.

Walk your Talk: we zijn en worden op alle mogelijke manieren opgeleid, begeleid en gecertificeerd. Je kan dus echt wel spreken van officiële kwaliteit.

Toegankelijk: We houden de prijzen menselijk, gezien de kwaliteit die we bieden.

Topcoaches. Onze mentor coaches zijn ICF-gecertificeerde meesters in hun vak.